OUT·SIDE’21: Trilogie für zwei Flügel

Syntagma Piano Duo + Phonos

Brigitta Muntendorf: Trilogie für zwei Flügel

Divendres 22 d’octubre, 20 h, Centre d’Art Tecla Sala (L’Hospitalet de Llobregat)

Finalment la reserva no serà necessària per a aquest concert gràcies a la finalització de les restriccions de la COVID-19.

 

Dissabte 23 d’octubre, 19 h, Lo Pati Centre d’Art Terres de l’Ebre (Amposta)

Reserva d’entrades a info@lopati.cat; telèfon: 977 709 400

Notes de programa per Lluïsa Espigolé i Alba Font

El primer projecte consistirà en la composició Trilogie für zwei Flügel de la compositora alemanya Brigitta Muntendorf. L’ambiciós cicle de 50′, per a 2 pianos, electrònica en viu i cinta serà interpretat pels Syntagma Piano Duo juntament amb Phonos, la pionera institució barcelonesa dedicada a la música realitzada amb mitjans electrònics. El concert compta amb la col·laboració de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC), on es realitzarà una classe magistral als alumnes del centre.

Syntagma Piano Duo

 

Carolina Santiago · Piano

Francisco Martí · Piano

 

Phonos

 

Ángel Faraldo · Enginyer de so

Syntagma Piano Duo

 

Especialitzada en música dels segles XX i XXI, Syntagma Piano Duo és una agrupació de música contemporània per a dos pianos i quatre mans formada l’any 2011 per Carolina Santiago Martínez i Francisco Martí Hernández. El seu perfil artístic està orientat a la divulgació i interpretació de música de nova creació experimental i de propostes interpretatives no convencionals.

 

L’any 2015 els dos pianistes s’instal·len a Barcelona i posteriorment compaginen la seva activitat concertística amb el postgrau Advanced Chamber Music Course a l’Orpheus Instituut de Gant (Bèlgica). Des d’aleshores han realitzat concerts en sales i festivals de tot Europa com el TivoliVredenburg (Gaudeamus Muziekweek, Països Baixos), l’Universidade de Aveiro (Portugal), l’Institut Français de Barcelona (Barcelona Modern Festival), Festival Piano Meeting (Ourense), etc.

 

La trajectòria d’ambdós pianistes en la interpretació musical contemporània és notòria.

 

Carolina Santiago és pianista del Barcelona Modern Ensemble i participa com a concertista a festivals internacionals, on col·labora amb diferents agrupacions com l’Ensemble Linea. Actualment realitza el Doctorat a l’Universidade de Aveiro i el Màster europeu CoPeCo a Tallinn, Estocolm, Lyon i Hamburg.

 

Francisco Martí treballa com a pianista repertorista al Koninklijk Conservatorium Brussel (Bèlgica) i compagina la seva activitat laboral amb projectes de música de cambra i d’ensemble arreu d’Europa. Actualment estudia al Conservatorium van Amsterdam un postgrau en ritme avançat basat en les tècniques de la música carnàtica.

 

web de Syntagma Piano Duo

Phonos

 

Phonos és un centre de creació, presentació i divulgació de música i arts sonores compromeses amb les noves tecnologies. Amb 45 anys d’història, ha esdevingut un centre pioner en l’àmbit de la música electro-acústica a Espanya i manté la missió d’establir ponts entre la creació sonora, la recerca en tecnologia i els móns cultural i artístic, tot promovent i informant sobre els últims desenvolupaments en tecnologia des de la creació i la difusió musical.

 

web de Phonos

Ángel Faraldo

 

Actiu com a creador de música experimental, Ángel Faraldo estén el seu treball amb instal·lacions sonores, accions site-specific i amb la creació sonora per a teatre, dansa i cinema. La seva obra es centra en l’exploració sistemàtica de processos que maximitzen recursos mínims, tot desenvolupant una perspectiva crítica i ecològica de la música electrònica en viu, tal com es materialitza en el seu cicle The Feedback Study Series, en el seu sintetitzador digital MISS o en la seva aproximació a la no-input mixer. Faraldo desenvolupa una intensa labor com a intèrpret i realitzador de música electrònica en viu, especialment com a director artístic de la Fundació Phonos i com a divulgador, tant en l’impartició de classes i tallers, com des del programa de ràdio online Los Archivos Phonos (teslafm.net). S’ha format al Conservatori Superior de Música de Madrid i a l’Institut de Sonologia (la Haia), i ha obtingut el seu doctorat al Music Technology Group de la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona), on exerceix de professor associat.

 

web d’Ángel Faraldo