22.10.2022 (durant tot el dia). Diferents accions de teatre musical a la ciutat d’Amposta. Organitzat pel Centre d’Art Lo Pati
Staring at the bin, de la compositora Meriel Price, consisteix en una sèrie de situacions de teatre musical pensades per a diferents espais públics. El projecte que ja es va realitzar l’any passat a Barcelona, torna en aquesta edició del cicle OUT·SIDE arran de la bona acollida rebuda l’any anterior. En aquesta ocasió, el grup FRAMES Percussion i la mateixa compositora adaptaran una selecció de peces de teatre musical que conformen el projecte en diferents espais de la ciutat d’Amposta.
Carlota Cáceres · músic i performance
Rubén Martínez Orio · músic i performance
Naia Membrillera · músic i performance
Miquel Vich Vila · músic i performance
FRAMES Percussion, grup de percussió dedicat al repertori de nova creació, representa el talent i el compromís amb la música del seu temps. Format per una nova generació de percussionistes del nostre país, el grup neix amb la intenció d’afrontar els programes més exigents del repertori actual, amb una cuidada preparació i el màxim respecte als nous llenguatges compositius.
L’impacte de la seva presentació l’any 2014, amb la interpretació d’un ambiciós programa de música postminimalista nord-americana, ha portat el grup a realitzar una incessant activitat al voltant d’aquest repertori fins a la temporada vigent. Vinculat en els seus inicis a Joventuts Musicals de Catalunya i a l’Escola Superior de Música de Catalunya, el grup ha participat en els cicles Sampler Sèries i Escenes de L’Auditori de Barcelona, cicle OUT·SIDE, Festival Mixtur BCN, «Jóvenes Intérpretres» de la Fundación Juan March, VANG Músicas de Vanguardia del CentroCentro de Madrid i ENSEMS Festival Internacional de Música Contemporània de València, entre d’altres.
El repertori de FRAMES inclou algunes de les obres més icòniques de la música per a ensemble de percussió i ha col·laborat i estrenat obres de compositores com Luis Codera Puzo, Núria Giménez-Comas i Sirah Martínez, Yukiko Watanabe, Alberto Bernal, Cathy van Eck, Ruud Roelofsen o Pablo Carrascosa. A més, el grup ha creat espectacles com 5.100 (m/s) amb Joan Català o Out of the [CAGE], un concert escenificat de caràcter educatiu.
Propers projectes del grup inclouen, entre d’altres, la participació dins el festival Riverrun d’Albi (Toulouse), organitzat pel prestigiós GMEA, la presentació del seu primer treball discogràfic amb el segell Neu Records o la creació de Desert, una col·laboració amb el ballarí i coreògraf Albert Quesada basat en l’obra Timber del compositor americà Michael Gordon.
Meriel Price escriu teatre musical contemporani, és una saxofonista guardonada, actriu/intèrpret i artista visual.
El seu últim treball teatral, Staring at the bin, es va estrenar a la Biennal de Munich el 2016, on se’n van fer 30 representacions, juntament amb una exposició que l’acompanyava.
Com a membre de l’ensemble DieOrdnungDerDinge crea programes de concerts escenificats que exploren l’espai entre el concert i el teatre/performance d’una manera visual i juganera. Actuen internacionalment en espais com el Guggenheim (Bilbao), Haus der Kulturen der Welt (Berlín), Schauspielhaus (Zuric) o el Grüner Salon (Volksbühne, Berlín).
El seu dúo de teatre musical Aside explora les facetes incòmodes i no deliberades de la performance musical i repta, així, les expectatives de l’audiència. El seu primer treball es va estrenar al festival de teatre 150% Made in Hamburg. Interpreta regularment teatre musical i teatre, entre d’altres, a l’ensemble de Berlín, a la Biennal de Munic, Radialsystem (Berlín) i al teatre de Basel.
Com a saxofonista actua amb ensembles com Berlin Philarmonic, MDR Symphony Orchestra, Stargaze i Redux. Amb Redux Orchestra ha gravat Symphony X i interpreta la versió de la instal·lació, creada conjuntament amb l’artista Tino Sehgal, en festivals com l’Springdance Festival (Utrecht), K21 (Düsseldorf) i KW (Berlín).
Treballa estretament amb compositors contemporanis i compositors com Luke Bedford, Larry Goves, Ari Benjamin Meyers i Jordan Hunt han escrit treballs per a ella.
Com artista visual s’especialitza en projectes que combinen l’art visual i la música, com Wer ist der Mächtigste auf Erden? (Lucerne Festival, llibre publicat per NordSüd). A més ha produït instal·lacions per a festivals com el Martinu Festtage (Basilea), Tempelhof Thatre Festival i el Blind Spot Film and Music Festival, així com també el disseny de titelles per al Marionettentheater (Basilea).
Meriel Price ha estudiat al Royal Northern College of Music (Manchester) i va ser guardonada amb una beca DAAD per estudiar a la University of the Arts (Berlín). Abans, però, havia estudiat art visual, especialitzada en escultura, al Berkshire College of Art and Design.