OUT·SIDE’21: Piano and String Quartet

Ensemble New Babylon
Morton Feldman: Piano and String Quartet

Dissabte 13 de novembre, 19 h, Santa Mònica (Barcelona)

Reserva d’entrades a coordinacioasm@magmacultura.net; telèfon: 935 671 110

El tercer projecte del cicle OUT·SIDE’21 consisteix en la peça Piano and String Quartet de Morton Feldman. La creació de peces concert de llarga duració amb una narrativitat no direccional és un tret característic del compositor novaiorquès. El concert el realitzarà l’Ensemble New Babylon de Bremen.

Johannes Haase · Violí

William Overcash · Violí

Laura Hovestadt · Viola

Esther Saladin · Violoncel

Mireia Vendrell del Álamo · Piano

Textos de programa per Mireia Vendrell en pdf o en format web.

El Goethe Institut és col·laborador de l’Ensemble New Babylon i ha fet possible aquest concert
Ensemble New Babylon

 

El primer concert de l’Ensemble New Babylon va tenir lloc el novembre del 2012 amb el suport de l’alcalde de Bremen, que tenia com a finalitat reintroduir la música contemporània a la vida cultural de Bremen. Des de la seva fundació, l’ensemble ha interpretat més de 60 estrenes mundials. Un dels pilars del concepte de l’ensemble és tractar temes específics en indrets inusuals, fet que ha dut  l’ensemble a rebre nombrosos premis del Deutcher Musikrat (el Consell Alemany de la Música).

 

L’ensemble ha produït dues gravacions de CD: 9, gravat el 2015, amb el segell Starfish Music, que conté peces de nou compositors de Bremen, i un disc monogràfic del compositor espanyol Benet Casablancas (2017), gravat amb el segell NAXOS.

 

Des de la seva fundació el 2012, New Babylon treballa sobre dos principis bàsics: en primer lloc, interpretar música contemporània, tot abordant conceptes diversos i desafiants i, en segon lloc, fomentar, a través del poder de la música, la tolerància d’allò desconegut/aliè, que inclou l’intercanvi cultural i pacífic de totes les nacions, principis en què l’ensemble internacional ha forjat el seu tret identitari des del seu inici. Es van fer programes de concerts i gires a Grècia (2014), Polònia (2015), Israel (2016), Argentina/Xile (2017), Islàndia (2018) i Corea del Sud (2019).

 

web de l’Ensemble New Babylon