OUT·SIDE’19: MEMÒRIA

Solistes de Sollazzo

Barcelona Clarinet Players

Guillem Codern

Divendres 13 de desembre del 2019, 20 h · Centre d’Art Tecla Sala, L’Hospitalet de Llobregat

L’última proposta és un dels projectes més singulars de la trajectòria d’OUT·SIDE. El triple concert presentarà diverses situacions que parteixen de la reflexió sobre la influència de la memòria, del que sabem i el que recordem, quan escoltem música.

 

A la primera part, els Solistes de Sollazzo realitzaran diverses peces de Matteo da Perugia (compositor medieval de l’Ars Subtilior) dues vegades. La primera vegada es realitzarà sense cap explicació; a la segona, el grup explicarà al públic el que era conegut pels oients de l’època en què es va compondre la peça i diversos codis musicals que el compositor emprava. L’audiència experimentarà com el coneixement de certs codis té una influència capital mitjançant la comparació de les dues situacions d’escolta. També s’hi interpretarà la peça Volaverunt, de Luis Tabuenca, peça interpretada en un concert anterior del cicle per una altra formació instrumental, fet que permetrà manifestar la capacitat comparativa de l’escolta.

 

La segona part presentarà els Barcelona Clarinet Players. Després de l’audició de la versió de Bill Evans de l’enregistrament de l’estàndard de Jazz «Like someone in love», el grup interpretarà una versió/arranjament de la compositora catalana Raquel García Tomás, amb l’objectiu de mostrar a l’audiència que també escoltem amb la memòria comparant el que escoltem amb el que ja sabem. De la mateixa manera, el quartet també interpretarà la peça «Volaverunt» de Luis Tabuenca, que s’haurà interpretat en el concert anterior del cicle, «PURA»; els oients que assisteixin als dos concerts podran relacionar i recordar mentre escolten.

 

Finalment, Guillem Codern presentarà diverses peces de música basada en el cant tuvinià, una fascinant tradició musical relacionada amb la cultura mongola, caracteritzada per un cant difònic molt particular. Aquesta experiència pretén mostrar a l’audiència un exemple contrari al de les dues parts anteriors: una música prou llunyana per fer-nos adonar de la importància que té el record de la nostra tradició i el nostre context cultural quan escoltem.

El concert és d’entrada gratuïta.

Helas avril, Matteo da Perugia

Dame d’onourMatteo da Perugia

***

Like Someone in love (2017), arr: Raquel García Tomás ·

Volaverunt (2014), Luis Tabuenca

***

Solo Kargyraa

Lament de l’Igil

Eki Attar

Solistes de Sollazzo

 

Anara Khassenova · soprano,
Franziska Fleischanderl · psalterio

Anna Danilevskaia · viela

 

Barcelona Clarinet Players

 

Javier Vilaplana, Manuel Martinez, Martí Guasteví, Alejandro Castillo · clarinets

 

Guillem Codern · cant Khoomei, I, Igil, Doshpuluur