OUT·SIDE’21: L4DL4

Lluïsa Espigolé
Pablo Carrascosa: L4DL4 (estrena)

Dissabte 6 de novembre, 19 h, Centre d’Art Tecla Sala (L’Hospitalet de Llobregat)

Finalment la reserva no serà necessària per a aquest concert gràcies a la finalització de les restriccions de la COVID-19.

La pianista catalana Lluïsa Espigolé interpretarà L4DL4, una peça d’estrena de 60 minuts del compositor valencià Pablo Carrascosa. Tots dos culminaran, amb L4DL4, una fructífera col·laboració de diversos anys. L’encàrrec de la peça ha estat possible gràcies al suport de l’OSIC (Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural).

Textos de programa per Santi Barguñó en pdf o en format web.

Lluïsa Espigolé

 

Lluïsa Espigolé està especialitzada en el repertori contemporani per a piano. La seva activitat està centrada en la interpretació i en estrenes d’obres de nova creació com a solista, en música de cambra i en ensembles, així com també a través de la col·laboració amb projectes interdisciplinars i d’improvisació lliure. Ha actuat, entre d’altres, al Lucerne Festival, al Festival Musica d’Estrasburg, a l’Acht Brücken Musik für Köln, a l’Internationales Musikfestival Darmstadt, a les Sàmpler Series, al cicle OUT·SIDE, al Sónar Festival i al Festival Mixtur. Resident a Barcelona, Lluïsa Espigolé és membre de l’Ensemble CrossingLines i col·labora amb diverses formacions, entre les quals destaquen l’Ensemble Adapter (Berlin), l’Ensemble Ascolta (Stuttgart), el Funktion (Barcelona), l’Ensemble Modern (Frankfurt) i l’Ensemble Plus Minus (London).

 

Actualment és professora de piano contemporani i música de cambra al Conservatorio Superior de Música de Aragón, tasca que compagina amb activitats pedagògiques en diverses institucions nacionals i internacionals. Lluïsa Espigolé ha estat alumna de Yukiko Sugawara, de Nicolas Hodges, de Florent Boffard i de Florian Hölscher, i ha tingut l’oportunitat de treballar amb els membres de l’Ensemble Modern durant l’Internationale Ensemble Modern Akademie a Frankfurt. Així mateix, el treball conjunt amb compositors com Peter Ablinger, Michael Beil, Bernhard Lang i Helmut Lachenmann, així com amb nombrosos compositors i artistes sonors de la seva generació, han estat decisius en la seva formació.

 

web de Lluïsa Espigolé

Pablo Carrascosa

 

Nascut a València el 1979, Pablo Carrascosa ha obtingut el grau de composició a l’ESMUC i la llicenciatura d’arquitectura superior a l’ETSAV. Havent esdevingut, en poc temps, en un dels compositors més actius de Catalunya i amb més projecció de futur de la seva generació, entre els assoliments més importants de la seva carrera musical destaca la seva recent participació com a compositor convidat a L’Auditori de Barcelona durant la temporada 2019/2020. Col·laborador habitual en projectes de dansa contemporània, el compositor valencià va ser guanyador dels premis de l’Institut del Teatre en l’edició del 2017 amb la coreografia Handle With Care. En el terreny de la música audiovisual, el 2015 va ser guardonat amb el premi a la millor música de curts d’animació als Jerry Goldsmith Awards.

Des del 2019, Pablo Carrascosa és el director artístic de l’ensemble de nova creació CrossingLines i ha potenciat també el seu desenvolupament professional com a compositor audiovisual, com a improvisador de música electrònica i com a docent al Taller de Músics Escola Superior d’Estudis Musicals. La seva música tracta del silenci, de l’objecte sonor i de l’espai —tot des d’una perspectiva arquitectònica— però també de la relació entre la música considerada de culte i la popular (fonamentalment el Metal extrem i la música electrònica).

 

web de Pablo Carrascosa