OUT·SIDE’22: La bocca, i piedi, il suono

Salvatore Sciarrino, asLan ensembLe

La bocca, i piedi, il suono

Dissabte 5 de novembre, 19 h,Centre d’art Tecla Sala (L’Hospitalet de Llobregat)

El quartet de saxòfons asLan ensembLe en col·laboració  amb el cicle OUT·SIDE i el Centre d’Art Tecla Sala de L’Hospitalet de Llobregat, la monumental obra La bocca, i piedi, il suono (1997) per a quatre saxòfons solistes i 100 saxòfons en moviment del compositor italià Salvatore Sciarrino, una de les figures clau de la música contemporània occidental del s.XX.

Aquesta peça pretén ser una experiència única en la qual poder escoltar més d’un centenar de saxos junts i experimentar els límits del so i del silenci i la seva profunditat. La peça està pensada per incloure intèrprets professionals i no professionals de tots els nivells. Cada saxofonista es desplaça per l’espai aportant el seu so únic i és indispensable per crear una massa sonora sobre la qual es desplega la virtuosística interpretació del quartet solista.

Per tal de preparar aquest projecte, s’han contactant diferents escoles, conservatoris, bandes de música, etc. a més d’obrir una convocatòria a tots i totes les saxofonistes que vulguin participar en el projecte. A més, asLan ensembLe impartirà tallers i crearà vídeos informatius per als participants amb l’objectiu de donar a conèixer les tècniques específiques d’interpretació i que puguin comprendre millor el llenguatge.

Els interessants en participar-hi han d’omplir aquest formulari.
Tere Gómez Ramírez, saxo
Alberto Matarredona Donat, saxo
Helena Otero Correa, saxo
Irene Rodríguez Ordiales, saxo
asLan ensembLe

 

AsLan ensembLe es forma el 2014 en el marc de la prestigiosa classe de saxòfon de Jean-Denis Michat al Conservatori de Rayonnement Régional de Lyon (França), i aviat es fa el seu lloc en el món de la música de cambra amb actuacions en diferents llocs de la geografia francesa i espanyola. Destaquen els festivals Tempo Vivace (Palais Saint Jean de Lyon, 2015), Música als Parcs (Barcelona, 2015 i 2019) i MusaE-Música als Museos Estatales (Museo del Traje de Madrid, 2018), després d’haver estat seleccionat per les Juventudes Musicales de España.
D’una banda, el grup aposta per revisitar obres icòniques de la tradició musical occidental a través de les seves pròpies adaptacions i, de l’altra, el seu interès per la creació de nou repertori per a la formació l’ha dut a fer l’encàrrec d’una peça a la compositora Itziar Viloria i a participar al festival Mixtur 2022 així com també al cicle OUT·SIDE’22.

 

web de asLan ensembLe

Salvatore Sciarrino

 

Comença a compondre als dotze anys com a persona autodidacta i realitza el seu primer concert el 1962.

Ha fet composicions per a: Teatro alla Scala, RAI, Teatro del Maggio Musicale Fiorentino, Biennale di Venezia, Teatro La Fenice di Venezia, Teatro Carlo Felice di Genova, Fondazione Arena di Verona, Stuttgart Opera Theatre, Brussels La Monnaie, Frankfurt Opera Theatre, Amsterdam Concertgebouw, London Symphony Orchestra i Tokyo Suntory Hall. També ha compost per als festivals següents: Schwetzinger Festspiele, Donaueschinger Musiktage, Witten, Salzburg, New York, Wien Modern, Wiener Festwochen, Berliner Festspiele Musik, Holland Festival, Alborough, Festival d’Automne (París) i Ultima (Oslo).

Ricordi el publica del 1962 al 2004. Des del 2005, Rai Trade té els drets exclusius per a l’obra de Sciarrino. La discografia de Sciarrino és força extensa i compta amb més de 100 CD, publicats pels millors segells internacionals, i ha estat guardonat en nombroses ocasions.

A més de ser autor de la majoria dels seus librettos d’òpera, Sciarrino ha escrit nombrosos articles, assaigs i textos de diversos gèneres, alguns dels quals han estat escollits i recollits a la Carte da suono, CIDIM – Novecento, el 2001. És especialment important el seu llibre interdisciplinar sobre la forma musical: Le figure della musica, da Beethoven a oggi, Ricordi 1998.

És també el director artístic del Teatro Comunale di bologna del 1978 al 1980.

 

web de Salvatore Sciarrino